Hajós élet, cirkuszvilág, úti kalauz

Egy artista lány kalandjai a világ körül...

Egy artista lány kalandjai a világ körül...

Szex,botrány, Metoo - Invázió!!! - Bírság álldogálásért - Világ legnagyobb hajója

2019. július 08. - CircusGirl

1_23.jpgBár, örültem, hogy következő héten Triesztbe mentünk a velencei „koccanás” miatt (nem, nem mi voltunk, de pár hajót kiutasítottak a kikötőből ideiglenesen0), de én pont ágynak estem egy fránya légkondi okozta torokgyuszi miatt! Így Oli egyedül ment ki. Jó, hogy nem rabolták el, mert épp nagy meleg felvonulás volt a főtéren! :D :D :D Oh, nagyon kapós, meg-megbámulják a fiúkák a hajón! Hát ja, valakinek jól áll az öregedés, bezzeg nekünk, nőknek...

Triesztből most ennyi jutott nekem:

img_6391_1.jpg

Különben, nem tudni, mi értelme volt a rendelkezésének, mert következő héten már simán beállhattunk hat másik óceánjáróval egyetemben! (Azt hittem, több hétre, talán egész szezonra sztornóztak, pláne, hogy jó ideje háborog a város a sok hajó és eszeveszett mennyiségű látogató miatt! (Ráadásul, az aznap leszálló magyar család megírta, hogy míg utasainkat Triesztből buszoztatták oda-vissza, addig több nagy hajó ugyanúgy bent állt, mintha mi sem történt volna! Ki érti ezt!???)

Az aznapi drillen (Erre mentem, mivel hivatalosan nem voltam day-offolva!) belebotlottam egy szimpi, fiatal NÁSZUTAS párba: Laláékba, akikkel egész héten együtt lógtunk, dumcsiztunk, csocsóztunk, ill. Samuel Barlettit, a hasbeszélőt is megnéztük.

img_4815.jpg

Mivel betegeskedtem, kinti programokat nem szerveztünk, de bearanyozták 1-2 napomat! Noha, kartonszámra fogyasztottam a zsepit, torokcukrot és orrcseppet, de szuper volt törzshelyemen, a 10. emeleti kanapén cseverészni órákon át, mert nagyon érdekeseket meséltek, no és jól lefoglaltak!!! (Ismerhettek már, hogy tudjátok, nem vagyok az a nyugodtan pihengető típus!!! (Hacsak nem vagyok lázas félkómában... :D :D :D)

samuel-barletti.jpg

(Barletti nagyon befutott Olaszországban, szerepelt a Got Talentjükben is. Hihetetlen ügyes, cseppet sem mozog a szája, még dohányzás közben is képes hasból énekelni, fantasztikus! Egy baj van, nem igazán univerzális, rengeteg poén és beszólás csak olaszul megy, nem fordítja le több nyelvre. Ehhez képest a kevésbé szupertalentum, de szintén mester Renén tavaly könnyesre kacagtam magam változatosabb és számunkra is érthetőbb poénjai miatt!)

1536136120-vu3fzur5x_md.jpg

Sajnos, ezek a frászok elhúzódnak akár hetekig, mivel mikor kezdek jól lenni, rájön a show-nap, összekapom magam maximálisan (Hisz’ a nézők nem érzékelhetik!) és másnap újból rottyon vagyok. Pedig, 5 napig tényleg ágy - (legalábbis kanapé-) nyugalomban voltam, de tovább nem bírtam és letévedtem a gymbe előadás előtt 2 nappal... Nem csoda hát, hogy duplán visszaütött és kvázi a gyógyulás utáni előadáson voltam annyira szétesve, hogy még kezdéskor is csak szédelegtem, mint a piaci légy. Azonban ilyenkor is („Show must go on!”) függöny fel és indul a mandula! (Szerencsére, ritkán vagyok ennyire leamortizáva! Elég pocsék, amikor alig várom a végét, no és a „fejemre-ülés” közbeni krákogás, ill. takonynyelés sem kellemes! :D)

 

vlcsnap-2019-06-06-22h13m23s015.png

Megérkezett az új tánckar, felszállt velük a koreográfus-főnökasszony, Lindsay is két hétre. Évek óta nem láttuk, de jól emlékezett ránk és nagyon kedves volt. Beszélgettünk, beavatott egy-két belső infóba, mert az előadókat dolgoztató Ügynökség (hozzájuk tartozunk mi is)bőven rejteget homályos foltokat, melyekből mindig fél pletykákat, elképzeléseket hallunk csak... (Azt is most tudtam meg, hogy az angol és dél-afrikai mellett még egy spanyol show-s cég is van 1 járattal, ill. az új, több, mint 6000 utast befogadó Smeraldán valóban Viktor Kee, a híres Soleil sztár rendezi a műsorokat, rengeteg ukrán artista bevonásával, mivel párhuzamosan több show megy majd egyszerre 3 színházteremben...)

img_4245.jpg

Közben itt járt a Vice President, aki külön mítinget tartott a mi részlegünknek. (Főnökünk, Alejandro nyomatékosan megjegyezte, kis popsi-nyalás keretében, hogy érezzük magunkat kitüntetve, hogy ily’ fontos személy szóba áll velünk személyesen...) Betekintést nyertünk tehát abba, hogy mit és hogyan fejleszt a cég, épp hány ponttal előzzük fő konkurensünket, illetve mekkora beruházás és kihívás ez az ominózus szuperkolosszum, ami akkora, mint egy kisebb város! (A Smeralda ősszel kezdi első útját, melyet mostani cruise dirink fog vinni! Gondolom, ez igen nagy dolog számára, de nagy stressz lehet, mert fene akarna ott dolgozni! Én még nyaralni sem biztos, hogy szívesen mennék, de persze megnézném egyszer egy hop on hop off- os fellépés keretében!) Bele gondolni is rossz, mekkora emberrengeteg lesz összezárva mind a crew- mind az utas térben és mekkora káosz lesz a drilleken, amikor az eddigi legnagyobb Diadémán dolgozó kollégáktól is állandóan csupa rosszat hallottunk... Persze, az utasok szeretik azt, de dolgozói szemmel nagyon más, mint nyaralóként!
miting.jpg
A képek később, a legutóbbi Town Hall Gyűlésen készültek, melyet havonta összehívnak. Ilyenkor felkapnak egy témát és beszédet mondanak a fejesek: Kapitány, Hotel diri, HR-es és Learning Officer. Legutóbb ugyanazt osztották meg a teljes személyzettel, amit a szóvivő is elmondott pár napja! (Persze a cégfejlődés és javulási tendencia örökzöld téma...)

Egy baromi érdekes klipet is bemutattak ezúttal, ugyanis egy híres zenész-dj csajt, Chiara Luzzanat felkérték, hogy készítse el a cég saját hivatalos zeneszámát!

Igazi különlegesség, hogy ezt, az egyik hajón rögzített mindenféle zajból mixelte össze:

https://www.youtube.com/watch?v=pyAxdTdnZNo

Ez pedig az említett új szuperjárat, a Smeralda:

 image.JPG

Építését Finnországban kezdték meg, súlya meghaladja a 180.000 tonnát, és összesen 2.600 kabinban lesz elszállásolható a maximum 6.600 utas. Különlegessége, hogy a cég első olyan tagja, melyet cseppfolyós földgáz (LNG) hajt majd, ami jelenleg a legtisztább égethető fosszilis üzemanyag a világon. Ez által a hajó kevésbé terheli meg a környezetet, kevésbé fokozza az üvegházhatást, mint egy hagyományos üzemanyaggal hajtott tengerjáró hajó, mivel kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. Ez valódi globális innovációt jelent a szektornak, mely új lehetőségeket hoz a hajóztatásba. Legalábbis a reklám szerint! :D Az biztos, hogy túlszárnyalták az előző legnagyobb óceánjárókat, a Royal Carebbean két mega járatát3, melyek kapacitása „csak” 6200 utas!

No, de térjünk vissza új csapatunkra, mely igen vegyes! Zömmel angolok és dél-afrikaiak alkotják, de van egy orosz pár, spanyol énekes, albán lány (ez igen ritka), ill. egy ukrán énekesnő is, Valentina, akivel közös standon vagyok a drilleken. Egész szimpik! :D Még! :D

Közben megtehetjük tétjeinket! Melyik csajszi milyen gyorsan pasizik be?! :D :D :D

Kedvenceim az „Én nagyon komoly kapcsolatban vagyok otthon” c. ártatlanságok, mert kb. azok szoktak legelőször egyenruhások karjaiba omlani! (Jó, jó, tisztelet a kivételnek!)

2654552_big.jpg

No, nem mintha a másik oldalt kéne félteni! Sőt... Meséltem párszor, hogy minden új premierre beül a teljes tiszti kar HÚS MUSTRÁRA! Show alatt megy a stipi-stopi, megindul a verseny, ki milyen gyorsan fűzi be kiszemeltjét. Mikor nem járnak sikerrel, ráhajtanak a következőre!  Szigorúan csetelve támadnak, mert hát peckes bájgúnáraink nem akarnak koppanni szemtől szemben...Direktbe csak azok próbálkoznak, akiknek semmi vesztenivalójuk, vagy az élő fát is randira hívnák, ill. tényleg nincs bőr a képükön. Ezek mindig a legkevésbé attraktív, elhízott, kopasz, magas rangú(természetesen családos) emberek...

 istockphoto-507076302-612x612.jpg

Örök kedvencem az a biztonsági nagyfőnök, aki hetekig hívogatott vacsorára, és utoljára még az sem zavarta, hogy Oli jött mögöttem 1,5 méterrel. Mondtam hát neki mosolyogva, hogy rendben, csak kérdezze meg a főnökömet, azaz a férjemet! (Majd Olira mutattam.) Ez volt az a pillanat, amikor végre eljutott az agyáig, hogy a nem, az nálam, tényleg nem!

Többször élcelődtem már a hajós szexuális szokásokon és erkölcsökön... Legutóbb barátnőm, Julia (ex learning officernő) sztorija fakasztott nevetésre:

Egyszer mikor még hostessként dolgozott, üldözni kezdte a kapitány. Igen kínos helyzet, próbálta figyelmen kívül hagyni, tettette a hülyét, elviccelte a dolgot. No, de amikor már felettese utasította, hogy megjelenjen (kvázi kötelezővé téve)a kapitány kabinjában (este 10-kor),mert az igényt tart korrepetíciós szolgálataira, akkor már igen csak kezdett elege lenni. A „Nagy Comandante”ugyanis kitalálta, hogy a koktélon tartott kötelező 3 német mondatos beszédét kell kijavítgatni!(Ja, azt a 3 mondatot, amit már egy évtizede nyomat...) Nagyon bekészült, vacsorával és behűtött pezsgővel várta a nyelv órát! Először játszotta a kisdiák szerepét, átvették a mondatokat, majd az első fogás után a tettek mezejére lépvén megpróbálta megcsókolni tanárnőjét. Még jó, hogy Julia nem egy szívbajos típus, sőt eléggé tűzről pattant, felismerte, hogy itt lesz vége az udvariaskodásnak, kikelve magából, a kapitány feje fölötti poszter méretű családi fotóra mutogatva ráüvöltött:

„És ez??? Magát ez tényleg nem zavarja???”

Annak válaszképp szeme sem rebbent:„Jaaa, hát, ha téged zavar, akkor letakarom!!!”

Ezek után barátném, természetesen úgy elviharzott, hogy kongott az emelet alatta...

images_17.jpegDe az is még idevágó eset, amikor egy másik főtiszt ugrándozott kézen fogva rendszeresen egy brazil animátorlánnyal, majd mikor jött az asszony látogatóba, mindenki játszotta a „semmi nem történt” c. szerepet! Két héttel később, fél órával a mit sem sejtő feleségtől való meghitt búcsú után már ismét a barátnőjével parádézott...

scribe_metoo-1024x585.jpeg

Mindig akadnak történeket, melyek néha, pláne a mai ’Metoo’ – világban, simán kimerítik a munkahelyi, ill. szexuális zaklatás esetét! Szerencsére, velem ilyesmi nem történt és azt látom, hogy inkább azokkal a nőcikékkel esik meg kellemetlenebb dolog (annak ellenére, hogy olasz egyenruhásaink zöme valóban egy „Röptében a legyet is”- típus), akiket nem kell annyira félteni: Egyrészt mert keresik is és kaphatóak rá vagy előléptetést, ill. egyéb hasznokat remélnek. Nem rég egy táncoslány ki volt, hogy hogy bánt vele két engineer (Szó szerint, mérnököt jelent. Ők az „overálosok”, akik a gépházban dolgoznak, nem az irányító hídon, de ugyanúgy megvan a ranglétrájuk és tiszteknek számítanak), miközben ő vonult el egyszerre kettővel kézen fogva az éjjeli buli után... Pontosan mi történt, azt nem tudtuk meg, de hát könnyű Katát táncba vinni, ha ő is akarja...(No, és nagy sokkot sem kaphatott a lány, ha egy héttel később ismét másokkal flörtölgetett...)

unknown_16.jpeg

Ne értsétek félre, komoly esetről nem tudunk és természetesen, ha valakivel akarata ellenére történne valami, akkor (gondolom) azonnali hatállyal menesztenék! (Mint ahogy volt rá precedens, hogy valaki részegen más ágyába feküdt be és a sötétben letapizta a szintén részegen szexre váró delikvenst, aki későbbi állítása szerint egy másik pasira várt... Hogy merő véletlenség volt, az nem derült ki, mindenesetre a fiút és a lányt is hazaküldték. Illetve volt egy dj és egy táncoslány közötti románc is, mely némi pofozkodásba fulladt, de szembesítéskor csak egymásra mutogattak és addig vitáztak a főnökség előtt, míg végül valahogy megoldották és maradtak...)

Egyébként, az overálosok és híd-irányítók kvázi két külön kaszt, egymással is konkurálnak, erőt fitogtatnak! De egyik kutya, másik eb, számomra egyforma olasz bájgúnárok... :D

gc3banc3a1r.jpg

S.O.S.!!! Szezon VAN!!! Tömegturizmus! Kánikula!

Figyelmeztetés: Ne olvasd tovább, ha épp Görögországba készülsz! A kép- és információanyag megzavarhatja nyugalmadat, tervezésedet és örömteli várakozásodat! :D

 gorog_zaszlo.jpg

Felejtsd el a tengert, kék-fehér házikókat, tenger gyümölcseit és az Uozot! Helyette az izzadásra, sorban állásra, tyúk lépésben haladásra fókuszálunk kicsit, mert ha egy nap nem jönnek nekem legalább 4 x vagy véletlenül nem lépnek rám, már sikeresnek könyvelhető el a kint tartózkodásom. Néha azt is megbánom, hogy egyáltalán kitettem lábam a hajóból, tehát egyre többször fordul elő (főképp Santorinin és Mykonoson), hogy inkább bent maradunk, hisz’ legkirályabb hajó amúgy is az üres hajóóó! :D

img_4859.jpg

Éljen Santorini!

  • Minimum 1 órás sorok a felvonónál! (Ugye a fővárosba Firába1csak hegyet mászva vagy a kábelhúzta felvonóval lehet fel-le közlekedni és sajnos a másik híres városba Oiába meg csak lépcsőkkel...)

img_4100.jpg

  • Amennyiben bevállalnád a tűző napon való legyaloglást (felfelé nincs az a pénz, amiért megpróbálnám), akkor még számolni kell a szamarakkal és hajtóikkal, akikről már meséltem épp eleget. Könnyen elgázolhat vagy megharaphat egy jószág, amiért még te leszel a hibás!

 

images_18.jpeg

Múltkor is nagy nehezen jutottunk fel (Nem csak a kilométeres sor miatt, hanem maga a tender-kikötés is vagy 15 percig tartott, annyi csónak cirkált fel-alá a 4 óceánjáró, ill. a part között!!!), ráadásul pár órám volt csupán, mivel délután egy csodás biztonsági agyfrissítés várt rám. (Számolni sem tudom hanyadik 3 hét alatt! :D), így csak egy jó kávéra és gyors ebédre vágytam. Az egyetlen közeli szusisnál közölték (délután fél 2-kor), hogy még bő 20 perc, mire nyitnak, de helyet foglalhatunk! Mikor kihozták az étlapot és megláttam a maréknyi algasaláta 16 eurós árát (Ami Athénban 3.50,- volt!) felugrottam az asztaltól. Naná, hogy furcsán néztek, így szépen megmondtam, hogy irreális! (Tojtak rá! :D :D :D) Gondoltuk, hogy nem a legolcsóbb helyre ültünk, de ez még mindig nem panorámára néző luxus étterem, így erre nem számítottunk! (Azért lehet olcsón enni ott is, pl. gyrost.)

  • Tehát, elképesztő a turisták lehúzása!!!

(Mykonosonis hasonló a helyzet, de legalább nem kell hegyre fel és hegyről lebumlizni! Az 1 méter széles utcákon viszont több százezer ember totyorászik...)

overtourism-640x423.jpg

De azért az antireklám után, jöjjön egy kis PRO-Santorinis fotógyűjtemény, ahol egyébként a vágyott fülbevalót is megvettük egyik alkalommal:

 

ekszer.jpg

 Elborzasztó, mekkora méreteket öltött a turizmus szerte a világban!

Barcelonát, Dubrovnikot, Mallorcát és Velencét az invázió fenyegeti! Most olvastam (Miután kivégeztük a hátborzongatóan jó sorozatot, amit nagyon ajánlok!),hogy még a csernobili sugárzási zóna látogatottsága is észvesztően megugrott az elmúlt időszakban!!! (Persze, más kérdés, hogy az influenszerek miért pucsítanak félmeztelenül rákkeltő zónában like-vadászat reményében, de a mai elfuserált cyber-világ külön téma, ne is merüljünk bele!)

 venezia_autentica_mass_tourism_st_mark.jpg

Tehát,Velencében kínkeserves tortúra, mire kijutunk a kikötőtől a buszmegállóig sok bőröndöt- és gyereket huzigáló-tologató között lavírozva... Állítólag, évente 24 millió látogató keresi fel a várost!

Na, hogy mit talált ki a polgi, arra varrjatok gombot!

2018 óta már csak egy közeli iparvárosban engedélyezik a nagy óceánjárók kikötését (írja egy cikk, de így is nagyon közel állunk a központhoz, más hajókkal egyetemben...), míg a városban megkezdték a helyi lakosság és a turisták szétválasztását! Folyamatos intézkedésekről határoznak, hamarosan igen súlyos büntetéseket kockáztat az, aki pl. az előírt helyeken kívül máshová leül! Bár, a Szent Márk téren eddig is tilos volt csak úgy leülni (Akár 200 Eurós bünti jár érte!), de ha elfogadják az új előterjesztést, akkor további nonszensz szabályok és bírságolások várhatóak:

  • Padokon való fekvésértkempingezésért 50-,
  • Biciklizésért 100-,
  • Galamb-etetésért akár 200 euró fizetség is kiszabható!
  • Új és fontos változást jelentene, hogy az ülés mellett az állás sem lesz megengedett:

„Aki huzamosabb ideig egyhelyben álldogál, kávézón kívül ételt, italt fogyaszt, szintén 200 eurós büntetést kockáztat!” :D :D :D

  • Utcákon és a járműveken fürdőruhában mutatkozó turisták számára 200-,
  • Míg a város vizeiben úszókat 450 euró megfizetésére kötelezhetik a hatóságok!2

Így, nem meglepő módon mi inkább a kertváros felé vesszük általában az irányt (két nagy helyiek járja, üzletközpont is van közel, az egyiknél épp egy cirkusz állt múltkor) elkerülve a híres óvárost és az ott „andalgó, gondolázó, lépten-nyomon fotózkodó” embertömeget! 

 

A pláza...

ingresso-nave-de-vero.jpg...ahol végre a szusizást is pótoltuk „all you can eat” verzióban (Összehasonlításképp: itt 12 euróért azt és annyit ehetsz, amennyi beléd fér kontra 16 eurós alga saláta...)  

img_6426.jpg

Képzeljétek, egyik héten úgy eláztunk, hogy ihaj!!! Hirtelen lehűlt a levegő és bár be volt borulva, de mivel záport nem jeleztek egész napra, megindultunk. Alig értünk ki máris szemerkélni kezdett, majd egyre nagyobb cseppekben esett az eső végig a 30 percen át míg fedetlenül várakoztunk. 20 perccel később, leszállván a buszról, megindult az a bizonyos dézsa, fedezék sehol, így sprintelés! De vagy 10 percen át az áruházig, ahol aztán ázott kutyaként szárítkoztunk több sorstársunkkal együtt. (Pohárnyi víz cuppogott a cipőmben és egy-két ruhát is vennünk kellett, nehogy tüdőgyulladást kapjunk!)Megtanultuk, hogy esőkabát vagy ernyő nélkül egy tapodtat sem megyünk ki többet, pláne nyomott időben!!!

Ugyanakkor tény és való, Velence gyönyörű és különleges, pláne hajótávlatból! Ahogy elhajózunk mindig megéri a tájban gyönyörködni:

Viszont, nagyon klassz heteink voltak, mert a fiatalok után ismét egy magyar házaspárral barátkoztunk, akikre szintén a drillen találtam rá, majd újabb meglepiben volt részünk:

Egy szüleim által jól ismert pár érkezett csapatosan, 7 gyerkőccel!!!

friends2.jpg

Lett is nagy traccsparti, bandázás, workshoppolás és közös strandolás, ugyanis szeles idők miatt pont törölték Mykonost, így egy teljes napot Korfun álltunk, amit maximálisan kihasználtunk:

juggling_workshop.jpg

Egy csodálatos album Korfu két leghíresebb strandjáról: Palaiokastritsa és Sidari

E változás következménye volt az is, hogy a szokásos reggeli fél napozás helyett, Katakolonba is délután mentünk, így nagy örömmel vágtunk neki az ókori Olympiának:

Végezetül, egy vicces képet osztok meg veletek! Apukám 30 évvel ezelőtt járt itt, amikor épp 32 éves volt, mint én most. Nem hagyhattam hát ki az alkalmat, hogy újra készítsem az ókori ép rajtvonalnál pózoló fotóját: 65258628_10157568636798120_3368632314421575680_n.jpg 

Köszönöm, hogy velem tartottatok, remélem ismét jól szórakoztatok! Nem sokára jelentkezem, addig pedig követhettek Instagramon, ahol aktuális fotóimat osztom, @circusgirl.anna néven! További szép napot! Sziasztok!

 

 

 

0. Mi történt Velencében június elején?

A velencei csatornahálózat egyik bejáratának számító Giudecca kanálisában egy majdnem 300 méter hosszú tengerjáró hajó manőverezés közben nekihajtott egy kisebb turistahajónak. Négy külföldi turista szenvedett könnyebb sérülést. A hajókat az ügyészség lefoglalta, hét személy ellen indult vizsgálat. Egy héttel az eset után egészen a Szent Márk térig vonultak a tüntetők Velencében a tengerjáró hajóknak a város csatornáin való közlekedése ellen tiltakozva...

Bővebb infó: https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/velencei_hajobaleset_tuntettek_a_tengerjaro_hajok_behajtasa_ellen.685820.html

1. Fíra: Santorini fővárosa, mely egy hegytetőn, pontosabban vulkán tetején található, így a kikötőből csak hegymászva, vagy öszvérháton (melytől igen büdi leszel), illetve kábel húzta libegő-kocsikon lehet feljutni!

2. https://www.portfolio.hu/vallalatok/velence-megelegelte-a-turistaaradatot-most-mar-szinte-mindenert-buntetnek.298800.html

3. Oasis-class cruise ships demo: https://www.youtube.com/watch?v=PCdCvXBh8Cg

Jegyzet:

drill: hajós szakkifejezés, a vészhelyzeti terv elgyakorlása hétről hétre! Utas drill: első nap az utasoknak is bemutatjuk a főbb tenni valókat, mint a repülőn a stewardessek... 

A bejegyzés trackback címe:

https://circusgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr3714931488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása