Hajós élet, cirkuszvilág, úti kalauz

Egy artista lány kalandjai a világ körül...

Egy artista lány kalandjai a világ körül...

V.-VI. Cruise (06.11.-18.)

2015. június 21. - CircusGirl

Utolsó Shanghai - vagyis Bao Shan - következő alkalommal már máshonnan kezdődnek majd az utak! Chejuban végre jó meleg volt, taxi helyett most besétáltunk a centrumba. Fukuakában viszont drill volt, ami jól elhúzta az időt, dél volt mire kijutottunk (4-re már "on Board" volt), ráadásul egy másik, jóval messzebbi kikötőben voltunk, így taxiztunk. Japánban nem olcsó a taxi...

Sea day=Show day: A szokásos. Előadások jól mentek, sikeresek voltunk. Visszanéztük videón is, elégedetten állapítottam meg, nem is olyan rossz! (Pedig utálom megnézni magam általában, mert persze csak a hibákat szoktam látni...) Mesélték, hogy Magic Olivér (akiről azóta tudjuk, hogy régóta bűvészkedik, nem most tanulta csak úgy be, ahogy gondoltuk, hanem bizonyos trükköket kapott a "magic mufti" Martintól, mert az ő rekvizitjeit drága lett volna a cégnek ide szállíttatni, a Martinéi meg már eleve itt voltak Ázsiában) mostanában (vagyis mióta új stage manager van) nem csinálhatja a repülős trükköket, mondván veszélyes. Ez persze kamu, egyszerűen a stages mufti nem akar dolgozni, mert az ő kötelessége (Oliver nem is rakhatná be magának...safety reason) betenni előadás előtt egy órával a nagy rekvizitet, neki pedig jobban tetszik az, hogy csak beessen kezdésre, így inkább bemagyarázta a cruise directornak, hogy veszélyes! (Nem tudom hogyan hihette el, mert egyáltalán nem mozog a hajó és a másik managernél még nem volt veszélyes???)... Kip is mondta, nem meglepő, már másik bűvész is így járt ezzel a palival annó. Ezek után ma még be is szólt amúgy Daniel (mert így hívják, olasz) show után Kipnek, hogy milyen könnyű munkája van, ugra-bugrál egy órát és 3x annyit keres, mint ő... Kipnek persze nagyon rosszul esett, tudjuk, hogy sokan féltékenyek, de én mindig azt mondom erre, hogy akkor rajta, legyen ő is artista/zsonglőr/komikus! Ha olyan baromi egyszerű ez a munka, akkor ő is - mármint az irigy kommentátor is - megteheti! :D

11292679_10206075848889349_1879637523_n.jpg

Oli belebotlott a régi IT Managerbe (Zsuzsiék Tarzannak hívták a Favolosán, minden csajnak lökte a sódert a gymbe, engem is próbált szédíteni, amíg nem látott együtt Olival), mindig örülünk ismerősnek, pláne ha vidám illetőről van szó... Hátha egyszer intéz nekünk ingyen netet! :D (Na jó, nem hiszem, de hátha...)

Új helyszín: Tienjin. Újabb baromság a kínai kormány részéről: Megint nem szállhatott le senki, mert ismét átvizsgálják a papírokat... Ráadásul, utána ismét sea day. Így leszünk bezárva 3 napig.... Pláne, hogy ez most furcsa 4 napos cruise, melyben egyszer tudunk csak kimenni Chejun. Ezután már 5 hónapig ugyanaz az 5 napos túra lesz: Tianjin-Sea-Cheju-Fukuoka-Sea!

A hajóról láttuk, itt tényleg csak a terminál van és semmi más. 45 perc a legközelebbi város, ahol állítólag semmi nincs. Hááát, Kínából nem fogunk látni sokat. Fáradtan, nyűgösen kezdtük így a hetet, de azért elmentem kondiba. Futottam 10 km-t! Tényleg! TÍZET! 66 perc volt és elvileg 735 kcal-t égettem el. Egyéni rekordom. Jobb kedvvel, elégedetten mentem fel a napsütéses deckre, utasok alig voltak, nyugodtan ebédeltem és olvastam. Kit érdekel az okostojás Ciro! (Cruise Directorka) Nincs is ilyen szabály, hogy nem olvashatok... RÖHEJ!

Nagyon aranyos dolog történt: Mentünk a liftben pár utassal és 2 olasz zenésszel. Egyszer csak megszólalt az egyik kínai pasi, hogy Hungary??? És elkezdett hozzánk magyarul beszélni, bemutatta a feleségét, mondta, 12 évig élt Budapesten. Azt hallotta, hogy van itt magyar zenész, de mondtuk, nincs más magyar rajtunk kívül. Kérdezték kik vagyunk, mit csinálunk, mikor leszünk. Mindeközben a két olasz csaj csak ámult, nem tudták hirtelen, mi beszélünk perfekt kínaiul vagy valami nem stimmel :) Hát, nem. Ők beszélnek a mi nyelvünkön... Még egy overallos munkás rám kérdezett, hogy ugye ott voltam a Favolosán, mert emlékszik rám. Szép, napsütötte sea day volt egyébként. Edzéssel és olvasással telt a nap nagy része, este még bűvész showt néztünk. Boldogsággal töltött el, két hét után visszatért a sárga retek az étterembe, no meg az életembe! :D A "noodle sarok" előnyeit is felfedeztem azóta, nevezetesen, hogy ott adnak nagy mély tálat, amit tele gyömöszölök zöldséggel, kifejezetten párolt zöldségből hatalmas a választék ott. (Mivel a kínaiak ezt a "noodle"-t (tésztát) beleteszik a levesbe, tele dobálják főtt zöldséggel, savanyúsággal és azt eszik/isszák pálcával természetesen.) Így nem kell kistányéroznom (mert hát nem mindig élvezetes egyszerre 3 tányérkából enni, no és mindig mellé ejteni...) sem többször fordulnom!

Igen csak fenn akadt a szemem, amikor az énekes csajszi megemlítette, hogy mióta megjött a hajóra (lassan 2 két hete), összesen 1x szállt le! Még ilyet! Mi már rosszul vagyunk, ha csak egy huzamban 3 napot fenn vagyunk... (Szegény pincérek is, csak ők nem önszántukból teszik...) Kipet amúgy előadás óta nem láttuk, vagyis több, mint 2 napja. Na, ilyet sem pipáltam még! Biztos, nagyon tanul. Daniel, a - "lusta stage manager" - nagy lelkesen felajánlotta, hogy nekünk sosem kell menni tech-runra (nem is szándékoztunk mellesleg), persze azért is ilyen jó fej, mert akkor a mi számainkat kihagyják és ő is jóval előbb tud így végezni. Éljen a munkamorálja! :D

Végre kiszabadultunk Chejun, elterveztünk egy jó kis programot, hát mondanom sem kell, hogy kútba esett, mivel egész nap szakadt az eső. Monszun-időszak... A cipőimben 1-1 dl víz volt kábé mire átverekedtük magunkat egyik épületből a másikba. Oké, hideg nem volt, de hát élvezhetetlen, hiába taxiztunk el a város másik végébe, hátha ott találunk valami érdekesebbett. (Nem igazán találtunk, de legalább vettem puzzlet :D) 

Este Magic Olivér nálunk volt, beavatott minket a bűvészek világába. Pl. hogy van olyan doboza, amit 7000 euróért vett, de mindengyiknek elég borsos ára van, mivel eredetiként veszi meg, kvázi az ötletért fizet és nem készíttetheti. Oké, artistáknál is van ilyen, hogy "zack und pack" eladnak egy számot magas áron (kellékkel, állattal vagy kosztümmel együtt), de azért egy darab dobozért ez mégis csak túlzás, pláne ki tudja már, hogy kié volt az ötlet? Ilyen trükköket ezer éve csinálnak a bűvészek ugyanúgy... Vagy például ők tekintettel vannak arra, hogy adott helyen ki dolgozott előbb, és az etikai elvárás az, hogy nem mennek el egymás helyére dolgozni. Azt mondta a cruise ship munkák elég top kategóriák a bűvészeknek, bár ha egy szezonnyi hoteles munkával (ott ún. close magicet csinált, kártya trükkökkel és egyéb kisebb, közeli mutatványokkal) összespórolt annyit, hogy megvett 4-5 ilyen drága ládát, akkor az sem fizethet olyan rosszul. Egyébként kb. 2 éve bűvészkedik, lévén hogy csak 23 éves és elég nagy mázlival került ide. Közös ismerős révén jött össze a Martin nevű mágussal, aki ezer éve Costás és őt szokták felkérni, hogy szerezzen bűvészt egy-egy hajóra néha.

Vicces vagy inkább szomorú, hogy neki is nagy francia ágyas kabinja van, holott első szerződése, csóri Kip pedig 7 éve dolgozik a Costának, ebből 2 éve ezen a hajón van és állandóan dupla ágyas kabinért harcolt (gondolom az állandóan az túlzás), mégis mindig elhajtották, hogy nincs több, nem tudnak neki adni. Valahogy azt vesszük észre, hogy elég sokszor hülyére veszik itt... Vagy ő hisz el rögtön mindent és túl hamar feladja az igényeit, túlzottan is be akarja tartani a szabályokat?! Nem tudom, de azért ez nem okés. Mégis csak "artist", nem kellett volna annó hagynia magát! És akkor még a kínai állam is szivatja csak mert amerikai... (Még egy poén, kicserélték a több, mint egy hónapja rossz kabintelefonját, és kapott egy még rosszabbat :), bár mondtam neki, akkor olyan lehet, mint a mienk , vagyis meghalt. (Előtte legalább még kicsengett, bár felvenni nem lehetett, de ha kikövetkeztettük ki hívhatott, akkor legalább még visszafelé működött...)

Oliver sokat kritizálja az angol táncosok barátságosságát, azt is elpanaszolta, hogy milyen durva az, hogy a két táncos lány, akik asszisztálnak neki (mellesleg nem ingyen, fizet nekik minden alkalommal fejenként 60 eurót! Épp mondtam ennyiért én is szívesen belebújtam volna 3 ládába, úgyis ráérek!) és kibumlizta nekik a cruise directornál , hogy show után ők is ehessenek fent vele a pizzériában, na pont ez a két lány küldte el őt a fenébe, amikor a mi shownk után ő is odajött velünk vacsizni a messbe, amikor elvileg csak az adott előadás szereplői ehettek volna. (Ugyanazt a pocsék mess kaját ráadásul, nem is kapunk itt külön tálcás éttermi vacsit fellépés után, mint az előző hajókon...) Hát ilyenek ezek az angolok, általában csak egy magban egymással foglalkoznak. Itt is csak a román fiú, Iván és a brazil lóg ki a társoságukból, holott mindketten jól beszélnek angolul! Azt is mesélte, egyik nap a kabin ajtójára volt tűzve egy férfi boxer és egy üzenet: "A mutatványaid arra késztettek, hogy ledobjam az alsónadrágomat..." Nos, baromira örült neki :D Hát, igen, tudju,hogy a hajón ne szemérmesek a melegek... Sok pasi ráír a costa neten, és kb. a 2. kérdésük az, hogy ugye meleg vagy!? Aztán kérdezte még, nem vettük e észre ma, hogy Ciro és az asszisztense, Lili milyen boldog, egész nap egymást fogdosták és vigyorogtak. Úgy fest, megosztották az ágyukat, ami nekünk csak jót jelent, hátha Ciroka békén hagy végre minket is és másokat is!

Íme a hajó

1315691884ae75903c2fdd9_61847595-1256675587.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://circusgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr647561088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása